Post

A város megújult pulzusa: lépj be az új városi energia világába.

Mottó: “Terek építése, stressz feloldása, fény és hang ölelése

A városunk szívében egy átalakulás bontakozik ki. Lépésről lépésre egy új városi tájat formálunk, amelyet eredeti építészeti csodák határoznak meg, és amely tele van nyugtalanságérzetet megsemmisítő nyugalommal. Itt, a tanulás, munka és család nyüzsgése között a stressz eltűnik a háttérben, nyomtalanul.

Üdvözöljük a Jövő Tereiben, ahol a művészi fény és hang uralkodik. Daniel A. Freedman, a Lux Aeterna Színház alapítója megosztja látomását a lélek menedékéről. lépjen be a “Higiénikus Színházba”, egy olyan oázisba, amely el van rejtve az utcáink és tereink között. Ez az innovatív tér hangelnyelő panelekkel van díszítve, és látogatóit a nyugalom birodalmába repíti.

Amint végigcsúszkálsz a folyosón, belemerülve a látvány és hang szimfóniájába, a város káosza eltűnik. Engedd el a gondjaidat, miközben gyönyörködsz a Lux Aeterna Színház mestereinek gondosan megalkotott audiovizuális élményeiben. Ez több mint csak egy ideiglenes menekülés – ez egy út az újjászületés és a pozitív gondolkodás felé.

Csapat

Kaynts Diana, egyetemi docens, fizikus, dizájner, urbanisztikai tanszékvezető.

Kutsina Irina, egyetemi docens, dizájner.

Csatlakozz hozzánk, ahogy újradefiniáljuk a városi életet, egy lépés után. Üdvözöljük a város megújult pulzusában, ahol a stressz feloldódik, és az energia virágzik.

Nagyvárosi Relaxációs, Meditatív Színház. Modell.

Nagyvárosi Lézer Fény- és Zenei, Relaxációs, Meditatív Teljes Kupolás Színház.

Az élet a modern városban önmagában is stresszforrás, függetlenül korunktól és foglalkozásunktól. Nem csak a városlakók, hanem az ide látogatók is stressznek vannak kitéve tartózkodásuk ideje alatt (bár közben pozitív élményeket is szerezhetnek, legyen az a város felfedezése általánosságban, vagy különösen látványosságai által). Ez a stressz tényező gondolatokra sarkall egy olyan “tranzit állomás” létrehozásának sürgős szükségességéről, ami egy zárt tér formájában jelenik meg, ahol minden szükséget szenvedő (stressznek kitett) személy megtalálhatja azt a “kívánságos szigetet”, ahol “kifújhatja magát” (természetes módon átkapcsolódhat, anélkül, hogy bármilyen erőfeszítést tenne a részéről (utóbbi nagyon fontos, tekintettel mindenki természetes lustaságára!), lerázhatja a negatív energiát, és feltöltődhet egy új, különleges energiával, ami nem kapcsolódik semmilyen konkrét képhez, csak absztrakt, erőteljes energiát hordoz, ha úgy tetszik, kozmikus energiát, ami lehetővé teszi a “mérgező” földi energiák lerázását (ha lehetőség van rá – a felesleges gravitációt), ami átalakít bennünket aktív természetű emberekből passzívvá. Ez a hely, ami egyben fény-hang-építészeti környezet, ahol mindenki pihenhet a nagyvárosban függetlenül attól, hogy milyen nyelven kommunikál, és milyen kultúra vagy vallás hordozója.

Tehát követve ezeket a gondolatokat, új típusú tér jön létre. Egyfajta bolygószínház, kupola- vagy tojásalakú terem, amely kombinált vetítő- és hangrendszerrel van felszerelve, amely lehetővé teszi a tartalom reprodukálását, amelynek erőteljes művészi, relaxációs, meditatív és kreatív-alkotói összetevői vannak (ez utóbbi egyfajta művészetterápia, amely magas technológiai fény- és hangtechnikai eszközökkel dolgozik, egyfajta “játékos” terem, ahol a látogató egy játékgép-jeggyel rendelkezve statikus és dinamikus fény-, lézer- és hang “képeket” hozhat létre a különböző technikai és technológiai arzenál segítségével, instruktorral vagy önállóan). A tartalom alapja egy folyamatos audiovizuális sorozat (tárgytalan fény-hang művészeti képek), ahol mindkét komponens (hallható és látható) egyenlő “jogokkal” rendelkezik, és harmonikus szintézist keres.

Ezért az ilyen elven létrehozott tartalom, amelyet később az említett építészeti környezetben (kupola, mint az égbolt, kupola, mint az égbolt csillagai, tojás, mint az anyaméh, stb.) reprodukálnak, maximálisan hozzájárul a relaxációhoz, a levezetéshez.

Fontos megjegyezni, hogy az absztrakt fény-szín formák, képek, kompozíciók mindenki számára érthetőek és bizonyos varázserővel bírnak, pozitív esztétikai és terápiás töltettel. Erről tanúskodik a Lux Aeterna Színház 40 éves tapasztalata, valamint az előzetes orvosi megfigyelések és kutatások a Lux Aeterna Színház alapján, több évig, több országban folytatott vizsgálatokon alapulnak.