Blog

Vgoray A tökéletes jólét művészete

VGoray-blog. Mentális egészség gyorsító
A tudomány, a mai technológia és a művészet fúziója.

Ön elfeledi azt, hogy a testének súlya, kiterjedése van és a szilárd talajon áll, és ez nem idézet egy csodatévő tornagyakorlat leírásából... Vorotniak Tarasz, fényművész

Ön feloldódik a csillaghalmazokban… Ez egy kis lépés lehet az eksztázis felé vezető Úton… És itt nem a durva materiális, hanem a kifinomult légies extázisról beszélek… Fridman Dániel, rendező

És akkor elöntött bennünket a csillageső, a fények végtelen vibrálása… Olyan érzés, mintha tiszta csillagharmatban mosakodtál volna. Megtisztultak a gondolataim, és azon kaptam magam, hogy mosolygok… Léna, néző,  Kijevi planetárium

Annyira ellazultam, hogy gyakorlatilag megfeledkeztem az élet materiális oldaláról… Natália, néző, Szentpétervári  planetárium

Nem találok szavakat. Szerintem, ez teljes elszakadás a rohanó hétköznapi valóságtól. Valószínűleg ez a kozmikus ábrándok világa, amiből oly kevés jut nekünk… Ödön, néző, Budapesti planetárium

Lux Aeterna Színház és VGoray terápia: a jövő útján.

“A szeánszot követően feltettem magamnak egy kérdést: ki az aki gyógyít? A válasz egyszerre volt nehéz és könnyű: mi, diplomas orvosok, legfeljebb mentünk, a gyógyítás itt történik…” N. Kolyadenko, orvos, akadémikus, Kijevi planetárium.

“A megnyugvás érzése, akárcsak az anya méhében…” Annasztázia, orvos terapeuta, Szentpétervári  planetárium.

“Valószínűsítem – a jövő itt vehetné kezdetét…” Greguss Pál, professzor, a világhírű kutató-feltaláló a 360 fokos fotólencséje első színházi világbemutatóján, lux aeterna színház, Ungvár.

“Majdnem 50 éve tanulmányozom a sejteket, s hogy, hogy nem, a kutató intézetem laborján kívül, itt értettem meg születésük titkát!” Novoszibirszki egyetem biológus-professzora, Ungvár.

“Ez a színház még abban is szokatlan, hogy teljesen szakít a hétköznapi valósággal, és ha valaki elmegy egy ilyen előadásra, azt érezheti, hogy egy teljesen más világba került.” –  egy súlytalan és kozmikus ábrándozások világába. Kyiv Weekly.

“A fejünk fölött a fekete égbolt a csillagok fényének tűivel. A kupola fokozatosan kivilágosodik, egy utó fénycsóva ébred rajta. Majd egy második, harmadik. Először egy tomboló északi fényre hasonlít, majd lassan kibontakozik a fénypulzálás ritmusa. Nézed hátravetett fejjel, és érzed, ahogy tovaszáll a fáradság, elönt a nyugalom és a megtisztulás. Valóban: a repülés illúziója. A rendezőnek sikerült átadnia az álmodás és a szabadság érzését…” M1 TV.

“Fényzenei relaxációs előadás-szeánsz, amely még a legfásultabb közönséget is lenyűgözi. A mára elfeledett könnyedség és a létezés súlytalanságának varázslatos érzése…” Neva Post.

“A bennünked körülvevő világ hangokból és színekből született, így az emberek is, mint eme világ elválaszthatatlan részei.” Szerző: Fridman Dániel, a lux aeterna színház alapítója, művészeti vezetője.

“Az előadások (szeánszok) valós terapeutikus erővel bírnak annak köszönhetően, hogy egy különleges fény-hang közegbe helyezik a nézőt, vagyis szín-hang-hullámokban fürdetik őt.” Fridman Dániel.

A Lux Aeterna Színház mint önálló művészeti jelenség 1982 óta működik, és ebben a műfajban a mai napig a világon egyedülálló intézmény. Fő elvének tartja hogy a művészi hang és művészi fény tökéletes anyag egy önálló művészeti alkotás létrehozásához – és ezt a jövőben is fenn kívánja tartani. A színház olyan leheletfinom érzések új világának feltárását tartja hitvallásának, melyeket egyik ma létező művészeti ág sem képes kiváltani az emberekben. Említésre méltó, hogy mind a nagyközönség tagjai, mind pedig tudósok, orvosok a színházban átélt tapasztalataik alapján úgy értékelik, hogy az előadások a művészi élmény mellett terapeutikus hatással is bírnak, mégpedig azért, mert lehetőséget adnak elmélyülni egy különleges szín-hang közegben, avagy szín-hang hullámokban fürödni.

Boldogság

A leglégiesebb megrészegülésben részesíthetnek bennünket a Szín és a Hang, valamint – az Illat.Az egész világ belőlük szövődött. A Szín, a Hang és az Illat bizarr elegyéből. Belőlük születünk mi magunk is újra és újra. Belőlük táplálkozonk, bennük fürdünk, feloldódunk, majd újra visszatérünk a szülőföldünkké vált Földre. De mi magunk is létrehozzuk őket: illatozunk, látszunk, hangokat hallatunk. A legfinomabb rezgéseket sugározzuk. És nem fontos látni a fényes, meleg színeket, egyszerűen érezhetjük őket, …végtelensége felfedezhetjük a bennünket körülölelő madárdalban vagy a jó illatú lekaszált fűben. És ugyanígy nem fontos hallani sem – elég a tovaúszó felhőkben vagy éjszaka a csillagos égben gyönyörködni, hogy feltöltődjünk egy éltető dallammal. Megrészegülni. Megrészegülésben élni. Azokban a tágas terekben, ahol a a Hallgatás a legjobb partitúra lehet, a suttogások kórusa – a legjobb szimfonikus zenekar, egy virágzó orgonabokor pedig – termékeny erejével – eljövendő életek energiája. Életeké, melyek készek minden pillanatban felfedezni újabb világokat, melyek most még rejtve vannak látásunk, hallásunk és szaglásunk elől, ahol megmásíthatatlanul uralkodik végtelen boldogságunk lágy mosolya…

Éles fókusz. VGoray. Harc a stressz ellen. Lásd az innovaciót

Munkahelyi stressz kezelés. Egyedi, innovatív

A VGoray csapat legújabb projektje. Egy egyedi és innovatív kezdeményezés, amely a munkahelyi és nagyvárosi stresszkezelést tűzte ki céljául. A módszer teljesen gyógyszermentes és magasfokú terapeutikus hatással bír. A 21. század jelenségeivel összhangban az orvostudomány, a holográfia, a mai lézer-, fény- és hang-technológia és a nonfigurativ művészet fúziójaként jött létre.

Lézer-interferenciák plusz zenei hangok megfelelő térbeli elhelyzkedése

A művészet érzékeinkre, közérzetünkre gyakorolt pozitív hatása ma már kétségtelenül bizonyított tény. A helyes szín-hang-kombinációk kiválasztásával történő gyógyászati lehetőségek meggyőző eredményeket produkálnak. A lézer-interferenciák és a zenei hangok térben speciálisan elhelyezkedő egyidejű összhatása az emberi szervezetre az orvostudomány és a művészetterápia nagyszerű fegyvertára, amivel  a pszichoszomatikus betegségek zömét nem csak kezelni lehet, de meg is lehet előzni. Egy szakszerű tudással megalkotott lézer-hang  szeansz  gyógyítja a résztvevő testét és lelkét, tudat alatt helyreállítja az ember saját belső és a külvilággal való harmóniáját.

Munkahelyi stressz. Statisztika. Cégek veszteségei.

Statisztikák szerint a munkahelyi stressz utólagos kezelése Magyarországon ezermilliárd forint többletkiadást okoz évente.  A munkahelyi stressz gazdaságra gyakorolt hatása sok összetevőből áll. A betegszabadságok és a korai nyugdíjazás költsége, illetve a magas fluktuációból fakadó ráfordítások állnak a kiadási oldalon. A másik problémakört a bevételek elmaradása jelenti. Ennek fő okát a stressz miatti produktivitás-csökkenés illetve ezzel összefüggésben a cég ügyfeleinek elvesztése jelentheti. Átlagosan egy európai ország a GDP-jének 4%-át veszíti el a munkahelyi stressz miatt. Ez az összeg az egész unióra vetítve meghaladja az 500 milliárd eurót, ami nagyjából Magyarország 6 évi GDP-jének felel meg.

Határok nélkül. Jólét   Szín és Hang kombináció. Kiegyensúlyozottság elérése. 

Munkahelyi stressz. Negatív befolyások. A vállalat versenyképességé veszélyben.

A túlzott munkahelyi stressz nemcsak a munkavállalók életében okoz nehézséget. Negatívan hat egy-egy vállalat versenyképességére, egyes ágazati rendszerek működésére is. A téma az egyszerű dolgozóktól a csúcsmenedzserekig mindenkit érint és a második leggyakrabban előforduló munkához köthető egészségügyi probléma, amely a munkahelyi hiányzások akár 60 % hátterében állhat. Tehát egyszerre komoly egészségügyi és gazdasági kérdés. A feszültség nyomot hagy a munkavállaló hangulatán, ingerlékenység, apátia, koncentrációzavar gátolhatja a minőségi munkavégzést és növelheti a munkahelyi balesetek kockázatát. A munkahelyi stressz napjainkban nem csupán a munkavállalók életére van jelentős hatással. Egy-egy vállalat és ezen keresztül az egész gazdasági rendszer működését is negatívan befolyásolja.

Jólét. Stressz feloldása. A boldog alkalmazott előnyös egy cég számára.

A „Jólét”  című  előadás sorozat a különleges hanghatások és dinamikus interferenciás lézer által létrehozott művészi alakzatok gazdag világának finom észlelése által nem kevesebbet mint a munkahelyi és negatív életmóddal járó stressz gyöngéd feloldását és pozitív energiává való áthangolását tűzte ki céljául.

Lézer-hang hullámok. Szín-hang-hatások. Maximális relaxáció.

A nézők lézer-hang hullámokban, egyfajta szín-hang-hatásnak alávetve az orvostudomány és a művészetterápia, valamint az akusztika, fénytechnika, a lézer- és holografikus színpadtechnika vívmányai által maximális relaxációs eredményt tapasztalhatnak meg.

Jólét határok nélkül. Színek és Hangok. Nem kizárt, hogy léteznek különböző módozatok az emberi kiegyensúlyozottság érzésének elérésére. De egytől-egyik mindegyikben meg kell tanulnunk elérni a harmóniát azáltal, hogy létrehozzuk  magunk körül és magunkban  a fő alapelemek  –  az Aromák, Színek és Hangok, melyekből összetevődik egész természetes és urbanizált környezetünk – helyes kombinációját és arányát. Ez a képesség segíthet elérni a mindannyiunk számára legfontosabb érzést, a boldogságot. Valamilyen szinten mindannyian eme összetevők folyamatosan váltakozó kombinációjából vagyunk szőve. A Hangok és a Színek a legerőteljesebb és leghatásosabb eszközei a bármilyen élő szervezetre történő hatásgyakorlásnak. Tehát, bennük megtalálhatunk mindent, ami számunkra szükséges. Csak az kell, hogy együtt mindezek az összetevők helyesen szóljanak, sugározzanak, áradjanak.

Sokszínű terápia, határok nélkül. A gyógyszermentes gyógyítás

Sokszínű terápia. Nincs szükség arra, hogy ma bárkinek is bizonygassuk a esztetoterápia, művészetterápia, színterápia, a fényterápia, vagy hangterápia (zenei terápia) alkalmazásának eredményességét. A Keleten több ezer év alatt összegyűlt tapasztalat, melyet ma a nyugati tudomány teljes egészében igazol, valamint a minden évben növekvő érdeklődés a gyógyszermentes gyógyítási eljárások iránt bizonyítják a különféle, főleg a stresszes betegségek kórmegelőzésének létjogosultságát.

A szüntelen és egyre elhatalmasodó, pestisszerű urbanizáció közepette a dolgok ilyen megközelítése lehet a legmegfelelőbb, méghozzá a legártalmatlanabb azon a nem könnyű úton, melyen kénytelen haladni minden földlakó mindennapi harcában a jó közérzetért, a megfelelő munkabírásért és a teljes értékű pihenésért. Alá kell húznunk: ez a megközelítés vitathatatlan előnyökkel rendelkezik a rehabilitáció terén is.

Művészet, intuició, orvosi tudás. A jólét útján

A művészet pozitív hatása érzékeinkre, közérzetünkre – kétségtelen tény. Ez akaratlanul is az orvosi tudás és a művész különleges intuiciójának szintézisét sugallja. A gyógyászati lehetőségek, melyek a helyes szín-hang-illat-kombinációk kiválasztásában rejlenek, már komoly tapasztalatot, részben gyakorlatot tudhatnak maguk mellet, igaz, néha eléggé primitív szinten, de mindamellett igen meggyőző eredményeket produkálnak.

Mi a VGoray? Hogyan látjuk mi és hogyan – mások?

Az élet célja – megszabadulni a nehézségi erőtől (Kazimir Malevics, nonfiguratív festő, a tárgy nélküli világ teoretikusa, XX század eleje)

Mi a VGoray? Igyekszünk egyszerűen fogalmazni… Ugyanaz, mint a jólét művészete… A legáltalánosabb értelemben a VGoray valami, ami javítja a hangulatodat, valamint további energiát ad.

A VGoray-val jobb állapotot érhetsz el. És megőrizheted egészségéd. Persze, folytathatjuk egy közelebbi vizsgálattal. Ekkor, látjuk a VGoray-t, mint egy tökéletesen behangolt fókuszt a kiváló állapotunkra a munkanap során. És ez, kulcsfontosságú lehet a jobb eredmények elérése érdekében a munkahelyünkön. Vagy, szigorúan tudományos orvosi terminológiát használva, a VGoray a stresszel, a koncentráció romlásával, az általános munkahelyi fáradtsággal foglalkozik. Ez az eredeti módszer a színek, a hangok és a lézerfény-interferencia hatásának megfelelő kombinációján alapul.

Jólét a VGorey-el.

Vessünk egy pillantást egy leggyakoribb munkahelyre. Akkár szabadszemmel feltárjük a fő problémákat. Ime, soroljuk fel őket: koncentrálási nehézség, hibák elkövetése, általánosan gyenge üzleti teljesítmény. Hogyan könnyíthetjük meg a jólétünket a VGoray-el? A VGoray egy közönséges szoba, amely bármely irodai központban elérhető, és egyszerűen és gyorsan átalakítható helyreállító környezeti térré általunk kifejlesztett lézer-interferencia-projektor és lézer-hang szeanszok segítségével. Itt mindenki könnyen, erőfeszítés nélkül belemerülhet szüntelen fény-interferencia-hullámokba, és megkaphatja oly szükséges adagját a pozitív energiábol az egész napra. Egy VGoray-szeansz pozitív hangulatot és szükséges szintű koncentrációt generál. Miközben erőteljes, együttal ártalmatlan és gyógyszermentes.

Éles fókusz. Hangulatjavítás, koncentrációs képesség javítása, több energiá

A tanulmányok egyértelműen rögzítik: hangulatjavítást, koncentrációs képesség javítását és plusz energiát. Tehát, még egyszer, hogyan lehet a jólétet könnyűvé tenni? A válasz ugyanolyan rövid, mint a lehetetlenségik elemi. Indulj a VGoray felé menj VGoray-t.

Szakorvosok VGoray-ről. Hangulatunk szüntelen emelkedése

A széleskörű látáskörrel és kimeríthetetlen lelkesedéssel bíró, hasonló gondolkodású (egyívású) fizikusok, mérnökök és humán tudományok csodálatos csapata, és mindegyikük abba fáradozik, valójában kutat, hogy hangulatunkat felemeljék gyermekkorunktól kezdve  mindenki számára jól ismert, teljesen banálisnak tűnő dolgokkal – színek kavalkádjával, optikai refrakciókkal, a szűz természet zenélő zajaival és akár kifinomult aromákkal. Teljesen garantált – a félelmeink egyre inkább eltávolodnak. Tökéletesen kombinálható, kiegészithető a gyógyszeres kezeléssel. A VGoray rendszeres “fogyasztása” szerencsére ebben az esetben nem káros az egészségre. Prof. Juri Andráskó, MD, PhD, Dr.Sc. Az Európai, Ázsiai, Amerikai Dermatológiai Akadémiák tagja, valamint elnőkségi tagja. 2015. szeptember. Helyszín: Az Ungvári Nemzeti Egyetem Űrkutatási Laboratóriuma mobil planetáriuma ahol egy VGoray esti relaxációs szoba került kialakitásra.

Egészségtudományi és szociális képzés.

Történik itt valami kifejezetten érdekes, lépünk tovább, – Fábián Gergely a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának dékánja. 2014-Június

A jövő

Ez itt kérem, a jövő színháza, – Horváth Zoltán főorvos pszichiáter.

Elfelejteni a napi stresszt.

Ahol a lakosság egyharmada pszichés problémákkal küszködik, ott nagyon fontos egy ilyesfajta terápia. Segítségével a néző elfelejtheti a napi stresszt, az egészségügyi személyzet a kiégést, tehát orvosoknak és nővéreknek is javasolnám, – dr. Kaszinecz István, háziorvos.

Az egészségtudatos életért.

Nyugodtan fogalmazhatunk úgy, hogy csoportos meditációban vesznek részt. Amikor beülünk az egykori püspöki palota termének székeibe, beszélgettünk, nevetgélünk, aztán hirtelen sötétség borul ránk. Majd jöttek a fura fények és formák, hol a felkelő nap izzón, vörösen, aztán a sejtelmesen kék medúzák, a kék pókhálóval, a nyugtató zöld alagút és közben zene- zene- zene. A végén felgyullad a villany és nem tudunk megszólalni. Ahogy onkológus barátnőm fogalmazz, sokkol a fény. Mint, amikor a hipnózisból durván felébresztünk valakit, hogy indulás haza. Azt sem tudja szegény, hol van és ki ő. A közönség hallgatott, némán ül a helyén, és vár valamire. Talán mert mindenki megtalálja a saját belső békéjét, ahogyan a csend is jelzi, – B. Király Györgyi, Pszichiátriai Magazin, Kor Kontroll Társaság

Nagy rehabilitációs potenciál.

A VGoray terápiás megközelítése rendkívül eredetinek tűnik, és a súlyos betegek rehabilitációjában potenciális szerepét nehéz megbecsülni. Úgy érzem magam, mint egy hipnotikus előadás után, – dr. Borbényi Erika, onkológus főorvos, Semmelweis Egyetem.

Az igazi gyógyitás.

Az gyógyelőadás után egy igen egyszerű kérdést tettem fel magamnak: ki az aki gyógyít? A válasz egyaránt nehéz és könnyű volt: mi, diplomás orvosok csak életeket mentünk, de a gyógyulás itt történik, – Prof. Volodymyr Kolyadenko, MD, akadémikus, az Európai Dermatológiai Akadémia (EADV) tagja.

Kikapcsolódás.

Egyértelmű a hangulat javulása és jelen van a kikapcsolódás exponenciája is, – dr. Erdelyi Agnes, MD, főorvos, pszihiáter, Debreceni Egyetem

Valós terápia.

Amit ma itt láttam, nagyon pozitív benyomást keltett rám és a feleségemre. A lézer-karakterek és a zenei hangok egyesülése szó szerint rákényszerítettek arra, hogy gondolkodjak az előadás valós terápiás komponenseiről, – Prof. Iván Szmolánka, főorvos, Ukrán Nemzeti Rák Intézet.

Közelebb és mélyebben eljutva a csapat relaxációs módszeréhez, teljes mértékben érzem annak hasznosságát nemcsak maga a betegek, hanem a mentős személyzet, valamint ápolók számára is, akik nagyon nehéz körülmények között, állandó túlterheléssel járnak kórházakban minden nap. Ezenkívül az egyetemen dolgozva megfigyelem a hallgatóimat az vizsgaidöszak előtt és alatt. Ezeknek a technikáknak ök is a hasznát vehetik, – Adrienn Siket, föiskolai docenc, Debreceni Egyetem

A fény az orvosi megközelítésben.

A fény vizsgálata annak számos és sokrétű szempontjából mindig érdekes; az adott szempontból a tevékenység, valamint a csapat know-how-ja a szcenografikus és orvosi megközelítésben sem kivétel, – Natália Bysztrjántceva, PhD, a Szentpétervár ITMO Nemzeti Kutató Egyetem Világítástervezői Tanszékének vezetője.

Fizika Orvostudomány Művészet

E csapaton belül igen erős szövetség van jelen számos tudományban, mindenekelőtt a fizika, az orvostudomány és a művészet területén, – Prof. Viktor Prokopenko, DSc, a szentpétervári ITMO Nemzeti és Kutatási Egyetem Szilárdtest Optoelektronikai Tanszékének vezetője.

Tudomány Konferenciák Beszámolók

Beszámolók tudományos konferenciákon:N. Matvejev, Shcheglov S., Romanova G., Koneva Т. A lézeres eszköz modellezése a stresszterápiához, SPIE Optika + Optoelektronika (EOO17), Prága, Cseh Köztársaság 2017. április 24–27.

N. Matvejev, Shcheglov S., Romanova G., Koneva Т. Nagy önhasonlóságú absztrakt képek szintézisének módszere, SPIE Proceedings, SPIE Digital Optical Technologies (EDO17), München, Németország, 2017. június 26–29.

Matveev N., Sapunova N., Prokopenko V. A fény és a hang komplex hatása az emberi funkcionális aktivitásra. Lézer információs technológiák az orvostudomány, a biológia, a környezetvédelem és a közlekedés területén. 2016, Admiral F.F. Ušakov Állami Tengerészeti Egyetem, Novorossiysk, Krasnodar régió, Oroszország; 2016. szeptember

Matveev N., Sitkina E., Salogubova I., Pashkevich M. Művészi fény-hang előadás és mentális egészség. 3-ik Nemzetközi multidiszciplináris tudományos konferencia a társadalomtudományról és a művészetről, SGEM 2016, Albena, Bulgária; 2016. augusztus

Matveev N. Lux Aeterna Színházi előadások használata az audiovizuális relaxáció új módszerének felhasználásaként. Nemzetközi tudományos-gyakorlati konferencia “Világítási formatervezés – 2015, Sankt-Petersburg, Oroszország; 2015. október

Matveev N. Mobil lézerszínház – egy hely a relaxációra. Az első együttes utazási konferencia Szentpétervár, Karélia és Ida-Virumaa megye déli régiójában Észtországban, a Tartu Egyetem Narva Főiskolája, Narva, Észtország; 2013. november

Matveev N. Lézer Színház a mentális egészségért. Kultúra: állam, vállalkozás és társadalom, Sankt-Petersburg, Oroszország; 2013 október

Tudományos viták.

Demonstrációk, kerekasztal, tanácsadás.

2016-december – Törökbálint, Művelődési Ház nagyterme, szeminárium foglalkozási orvosok; 2016-július – Szentpétervár, Fotonika Nemzetközi Kongresszus; 2015-április – Los Angeles, UCLA szociális projekt szeminárium; 2014-november – Nyiregyhaza, Cinema Pláza; 2014-június – Nyiregyhaza, Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar.

Tudományos publikációk.

Matveev N., Pashkevich M. A drámai alapok hatása a fény-karakter forgatókönyvben az előadás audiovizuális stimulációjának hatékonyságára. Light & Engineering – 2017.
Matveev N., Prokopenko V., Sapunova N., Fridman D. A fény-zenei előadásoknak a pszichofiziológiai állapotokra gyakorolt hatásainak kutatása. Light & Engineering – 2016, Vol. 24. szám, 2. szám, 22–24.
Matveev N., Shcheglov S., Romanova G., Koneva Т. Lézeres eszköz modellezése a stresszterápiához. SPIE Proceedings, SPIE Optika + Optoelektronika (EOO17), Prága, Cseh Köztársaság 2017. április 24–27.
Matveev N., Shcheglov S., Romanova G., Koneva Т. Nagyon hasonlító absztrakt képek szintézisének módszere. SPIE Proceedings, SPIE Digital Optical Technologies (EDO17), München, Németország, 2017. június 26–29.
Matveev N., Sherstobitova A. Az absztrakt lézerképek ön-hasonlósága, Journal of vision – 2017.
Matveev N., Sitkina E., Salogubova I., Pashkevich M., Művészi fény-hang és mentális egészség. Társadalmi tudományok és művészetek harmadik nemzetközi multidiszciplináris tudományos konferenciája, SGEM 2016 – 2016, Vol. 2. szám, 1. szám, 149-154.

Tudomány. Kutatások.

2013 óta a VGoray együttműködik a Szentpétervári Optikai Egyetem, a Szentpétervári Pavlov Első Orvostudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar, a Häme Alkalmazott Tudományok Egyetem kutatóival. Az együttműködés célja: a lézer-hang szeanszok legmegfelelőbb módszerek kutatása relaxációs és koncentrációs szobák, helyiségek felhasználásahoz.

Egy relaxációs szoba prototípusának tesztelése

2015-ben elvégeztűk az első kísérletet a szentpétervári Első Pavlov Állami Orvostudományi Egyetem általános és klinikai pszichológiai tanszékével közösen. A kísérlet az emberi állapot megváltoztatására összpontosított, egy öt perces bemutatás után egy relaxációs szoba prototípusában (gömb alakú képernyő). A kísérletek eredményei azt mutatják, hogy a szorongás 10%, p = 0,88 (Sitkina E. és mtsai, 2016), növekszik a sebesség és javul a pontosság 15% -os tesztfeladat végrehajtásával, p = 0,80 (Matveev N. et al. , 2016). 31 (a szorongás szintjének értékelése Luscher színteszttel és Zung skála alapján) és 30 résztvevő (a sebesség és pontosság értékelése Landolt gyűrűvel) vett részt a kísérletben.

Az Optikai Egyetem kutatói továbbra is ezen a területen dolgoznak, és megvizsgálják a lézer művészeti interferenciák önarányosságának és az esztétikai észlelés közötti összefüggést (Matveev és Sherstobitova, 2018), valamint az optikai eszközök szimulációját (Romanova G. et al., 2017). Tehát ma megkaptuk a módszerek hatékonyságának kísérleti megerősítését. Folytatjuk kutatásainkat a technológia továbbfejlesztése és elmélyítése érdekében.

VGoray-Jólét kutatások új szakasza a HAMK Egyetemen, Hämeenlinna, Finnország.

Relaxáció felsőfokon vagy mi köze a 360 fokos lencsének és a hologramnak az orosz Szkrjabin Prométheus című zenekölteményéhez?

A Lux Aeterna Színház  és a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara „Relaxáció felsőfokon” című előadás bemutatója. A művészet bizonyított pozitív hatása érzékeinkre, közérzetünkre – kétségtelen tény. A gyógyászati lehetőségek a helyes szín-hang-kombinációk kiválasztásával meggyőző eredményeket produkálnak. A fény és a színek, valamint a zene egyidejű összhatása az emberi szervezetre az orvostudomány és a művészetterápia nagyszerű fegyvertára, amivel  a pszihoszomatikus betegségek zömét nem csak kezelni, de megelőzni is tudjuk. Egy szakszerűen megalkotott fényzenei lézer színházi előadás észrevétlenül gyógyítja a jelenlévő testet és lelket,megteremti az ember belső és külvilággal való harmóniáját. A „ Relaxáció felsőfokon”  című  előadás  a hangok és színek gazdag világának legfinomabb észlelése, amelyben a nézők fény-hang hullámokban – egyfajta szín-hang-hatásnak alávetve az orvostudomány és a művészetterápia, valamint az akusztika, fénytechnika, a lézer- és holografikus színpadtechnika vívmányai által a maximális relaxációs eredményt tapasztalják. Megnyitó: 2014.június. A rendezvényt megnyitja: Dr. Fábián Gergely dékán, Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar. A rendezvény fővédnöke: Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. Az előadások helyszíne : Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar, 4400 Nyíregyháza, Sóstói u. 2-4. Püspöki Palota, I. em.

A hangulat növekedése és a közérzet javulása.

Terápiás lézer-hang szeanszok közvetlenül a Szent Katalin Idősek Otthonában, Nyiregyhaza, Kelet-Magyarország, 2014. szeptember. Közönségkutatás: 70 férfi és nő 50-70 év közötiek. Interjú minden egyes résztvevővel: Dr. Horvath Endre, pszichiáter, főorvos, mérések (pulzusszám és vérnyomás), az otthon ápolói és orvosai és által készített interjú a 25 perces szeansz előtt és után.
A kutatás összefoglalása: a jelenlévőkben egyértelműen megfigyelhető a hangulat növekedése és a közérzet javulása.

A relaxáció exponenciája.

Terápiás lézer-hang szeansz közvetlenül a Nagykállói Sánta Kálmán Pszichiátriai Kórházban és a Debreceni Egyetemi Oktatási Kórházban 32 orvos és ápoló számára, Dr. Erdelyi Agnes főorvos vezetésével. Az esemény összefoglalása: a jelenlévőkben egyértelműen megfigyelhető a hangulat növekedése és a relaxáció exponenciája. Tanulmányok: a Lux Aeterna VGoray szeanszok felhasználásának lehetősége a súlyosan beteg betegekkel nagyon nehéz körülmények között dolgozó kórházi személyzet kikapcsolódására, Nagykálló, Kelet-Magyarország, 2014. szeptember.

A belső és külső harmóniájá

Lézer-hang-terápiás előadások a Nyiregyhazi Korona Termében. A bemutatón részt vevő 11 családorvos és 2 gyógyszerész következtetése: nemcsak a pszichoszomatikus rendellenességek többségét tudjuk kezelni, hanem megelőzhetjük is. A Lux Aeterna-VGoray szakszerűen létrehozott szeanszái észrevehetetlenül gyógyítják a testet és lelket, megteremtik az ember belső és külső világának harmóniáját.

Nyers érzékszervi hatás.

Dr. Horváth Endre, több kórház vezető pszichiátere 40 éven át: neve ellenére, a Lux Aeterna és a VGoray nem drámai eseményeket fogalmaz meg, hanem nyers érzékszervi hatásokat, az érzelmi és hangulati állapotok egyedi csoportját, valamint annak dinamikus változásait.

Fel kell írni a VGoray-terapiát receptre.

Györgyi B. Király, a Magyar Kor-Kontroll Társaság elnöke összefoglalta: a lézer-hang terápiás szeanszok körasztal megbeszéléseken a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán megtartották. Dr. Kaszinec István, háziorvosok egyike szerint a lakosság több mint egyharmada pszichológiai problémákban szenved. És nagyon hasznos lenne ilyen terápia. Ez lehetővé tenné számunkra, hogy felejtsék el a napi stresszt. Ezenkívül az orvosoknak és ápolóknak is ajánlott, akik napi kiégési szindrómában szenvednek. A legtöbb hozzászóló kijelentette, hogy receptet kell előírni egy ilyenfajta szeánszokra. Kiválóan alkalmas betegeknek és egészségesnek is. Mindannyian elfelejtik mentális problémáikat, és nyugodtan visszatérnek haza.

VGoray-ártalmatlan kezelés.

Dr. Vladi Spenik, terapeuta és hangtervező; háziorvos Törökbálinton, billentyűs, zeneszerző: a társadalomnak, az orvostudománynak, az egészségügynek a lehető leghamarabb ártalmatlan, e fajta kezelésre, kell áttérnie. E mellett, számos betegség rehabilitációjára is kiváloan alkalmas. Ezek a fény-zenei terápiás szeánszok jelzik ennek a megfelelő módját.

Vgoray-terápiás fény-zene.

Debreceni Egyetem, terápiás fény-zenei színház előadása.Dr. Borbenyi Erika.

A Lux Aeterna Sharp Focus megközelítése rendkívül eredetinek tűnik, a súlyos betegek rehabilitációjában betöltött lehetséges szerepét nehéz túlbecsülni. Jómagam úgy érzem magam, mint a hipnózis után (Dr. Borbényi Erika onkológus főorvos, Semmelweis Egyetem, Országos Onkológiai Intézet).

VGoray csapata a stressz ellen.

A gyógyitás itt történik.

Az gyógyelőadás után egy igen egyszerű kérdést tettem fel magamnak: ki az aki gyógyít? A válasz egyaránt nehéz és könnyű volt: mi, diplomás orvosok csak életeket mentünk, de a gyógyulás itt történik. Prof. Volodymyr Kolyadenko, MD, akadémikus, az Európai Dermatológiai Akadémia (EADV) tagja

Bródy Vladi, stressz management szakértő. Segítünk a munkahelyi stressz veszteségeinek csökkentésében. A vállalatok számára ez tíz, esetleg több százezer eurót jelenthet.

Telicskó Viktor, föisk. doc., zenetudós, zeneszerző. Megfigyeléseim szerint még a kertben lévő virágok is gyorsabban virágzanak ezektől a gyógyelőadásoktól.

Szkálszky Ihor, lézer- és optikai mérnök. Élvezzük saját magunkat a kreativitás folyamatában. És örömet adunk másoknak. Nem a legrosszabb célja az emberi életnek.

Spenik Vladi, terapeuta; háziorvos, zeneszerző. A társadalomnak, az orvostudománynak és az egészségügynek a lehető leghamarabb át kell térnie az ilyen típusú kezelésre. Ideális sok betegség rehabilitációjára. Ezek a fény-zenei terápiás gyógyelőadások jelzik a megfelelő utat.

Vorotniak Tarasz, optikai technológus és tervező: Amit mi spirituális szinten csinálunk, hasonlít egy tudományos kisérleti központ munkájára, amelynek csapata tanulja irányítani a gravitációs erőt. Csapatunk feladata, hogy csökkentse a gravitációs erő nyomását az emberre. Megjegyzem – a VGoray-en belül ez a helyzet nem alakult rosszul. Az emberek boldogok, és igy mi is.

Kurucz Attila, lézer- és világítási mérnök és tervező. Semmi sem hasonlítható erősségével és egyszerűségével ezzel a módszerrel. Örülünk, hogy értelemmel telt el több évtized, amit szentelünk ennek. Nem hagyjuk abba. Folytatjuk.

Matvejev Nikoláj, egy. doc., optoelektronikai tudós, kutató. Egészségpszichológia, kísérleti pszichológia, érzelem. Kutatás a fény-zene előadások hatásáról a pszichofiziológiai állapotokra. A modern világban mindenki sok ösztönzővel és stresszoldóval foglalkozik. A városi élet ritmusai, a munkahelyi stresszes helyzetek, az otthoni nehézségek, a háztartási kérdések és még sok más. Az audiovizuális rendszerek érzelmekre célzott kitettségének gyakorlása lehetőséget ad arra, hogy optoelektronikai eszközöket alkalmazzon drogmentes terápiára, amely javítja a pszichológiai és érzelmi állapotokat, és mindenekelőtt emeli az életszínvonalat.

Fridman Dániel, színházi rendező, kolorista, audio-vizuális dizájner. Gyógyszermentes kezelés a VGoray segítségével. Sokat beszélnek a stresszről általában. Nem kevésbé a stresszről egy nagy városon belül. A stressz már régóta nem pusztán orvosi fogalom. A rövid nadrágból kinőtte magát, és valóban globálissá vált. Mindezt figyelve, arra a következtetésre juttunk, hogy szinte mindenki be lett vonva a stresszbe. De egy dolog biztos: az, hogy mindenki szenved a stressztől. Az utóbbi években a szociológusok és a kulturológusok sokat írtak a stressz kulturológiai értelmezéséről. Unisonban kezdtek beszélni arról, hogy szükségünk van valamilyen kényelmes városi tér létrehozására számunkra. Lehetetlen ezzel nem érteni egyet. Végül is, ha csak azért építünk egy nagyvárost, hogy rosszul érezük magunkat, majd megbetegedjünk, aztán gyógykezelésre kényszerüljünk, akkor miért kérdenénk egy ilyen várost építeni? Ezzel szemben a város, a városi tér, annak épületei, vizuális és akusztikai környezete köteles megszürni, megtisztítani, feloldani ezt a mindenütt jelen lévő stresszt!

VGoray. Alkalmazás. VGoray jelentés = a tökéletes jólét művésze

A VGoray a legegyszerűbben szólva a tökéletes jólét művészetét jelenti. Nem titok, a káros urbanizáció nagyobb és nagyobb nyomása alá kerülünk. És a VGoray-megközelítés a legmegfelelőbbé és ártalmatlanabbá válhat a magas szintű munkaképesség érdekében tett harcunk során. E nemes céllal VGoray kifejlesztett egy eredeti, úgynevezett helyreállítási környezet megteremtését, amely – és ez rendkívül fontos – nagyon hasonlít a természeti környezethez.

Kik vagyunk

Határok nélkül. Multitasking készségekkel rendelkező csapat vagyunk, mely orvosokból, zenetudósokból, mérnökökből, technológusokból, tervezőkből és gyártókból áll. Saját, házon belül kifejlesztett stresszkezelési csomaggal érkeztünk a piacra, mely sok évtizedes kísérletek, tesztelések és gyakorlati felhasználás eredménye.

Módszer

A VGoray egy egyedülálló módszer, amely a színek, a hangok és a lézerfény-interferenciák megfelelő térbeli kombinációján alapul, amelyek VGoray-szekvenciákat generálnak. Összességében a VGoray helyrehozó környezetének a legszükségesebb alkotóeleme. Az ide látogatók szín és hang környezetben zuhannak, úsznak a szín és hanghullámokban.
Az évtizedek statisztikája egyértelműen mutatja a közönség pozitív megítélését, tekintet nélkül a közönség korára és földrajzi származására. Folyamatos fény-lézer-hanghullámokba merítés – tökéletes megoldás és gyakorlati lépés a tényleges probléma csökkentésére. Általános állapot javulás, növekedő koncentráció, érzéketlenül csökkentik a stresszt. Kellemes hangulat, pozitív energia generálása egész napra, élénkíti hatással. Ez biztosan eléggé erőteljes és kifejező.

Történet: VGoray szoba… Pottyanj egy kényelmes székbe… Kapcsold be a VGoray-szeansz gombot… Elfelejtettem valamit? Ó igen! És légy teljesen „elkábulva” a VGoray-val… Felejtsd el a fáradtságot…

Aktualitás: rendkívül magas pszicho-érzelmi túlterhelés.

Cél: lehetőséget kínál arra, hogy minden nap jó hangulatot teremtsen egyszerű eszközökkel.

VGoray – a pszicho-érzelmi harmonizáció, a pszicho-érzelmi korrekció érdekében.

Közönség életkor szerint: 16 év felett.

Közönség: mindazok, akiket nagy terhelésnek vannak kitéve.

Szeansz időtartama: 7; 12; 15; 25 perc.

Pozitív hangulat generálása. Energia a munkanap folyamán és azt követően.
A pszichológiai állapotot érintő sűrű munkavégzés allat, napi fél órá elegendő ahhoz, hogy kitöltsön és kiváló állapotban maradhassál.

Helyigény: külön helyiség, kb 30 nm.

A piacnak nagy szüksége van: a „határok nélküli” megoldásokra, amelyek elég mobilok és univerzálisak.

Versenytársak: ténylegesen nincs analóg, a versenytársak nagyon egyszerű eszközöket és módszereket használnak, bonyolultság nélkül.

Prof. Viktor Prokopenko, D.Sc. utószó: A csapatnak sikerült megtalálnia a látható és hallható szintézis lényegét. A hang és a fény aránya a szeanszokban tökéletesen illeszkedik, és a hatás már az első percektől megfigyelhető, és a szeanszok során hajlamos növekedni. Fontos az is, hogy meglehetősen hosszú ideig tartson a szeanszok után. Ezen túlmenően, ezek a szeanszok meglehetősen univerzálisak, mind a megcélzott közönség szempontjából, mind az alkalmazás szempontjából, és lefedik a stressz összes fő típusát.

Használat: a munkaváltás közepén vagy végén. Lehetővé teszi az erő visszaszerzését, a stressz csökkentését, és ennek eredményeként növeli a munka termelékenységét.

Előnyök: pozitív hangulat, magas szintű koncentráció, teljes kikapcsolódás, tudomány-alapú

Amit eladunk: VGoray relaxációs-koncentralási szoba
Miből áll: interferencia lézerprojektor, többcsatornás hangkomplexum, panorámás vetítővászon vagy félgömb alakú kupola, szoftver, llézer-hang seansz csomag

A csomagok tartalmazzák: 4; 6; 8; 12 szeanszot

Helyigény: külön sötétített (black-out) helyiség

Egyszerű telepítés.
Rugalmas szerződési feltételek. Bármilyen kezdeti költség! A VGoray személyzete néhány órán belül fel fogja szerelni a helyét a helyén. Piaci áttekintés: hiányoznak az egyszerű megoldásokkal és a magas szintű teljesítménnyel járó megoldások.

Árak: kulcsrakész megoldásokat kínálunk. Nem adunk el berendezéseket. Telepítés díjat nem számolunk fel. A megoldás eladása azt jelenti, hogy díjat számítunk fel egy adott megoldás egy bizonyos ideig tartó használatáért. Ajánlatkérés: mail@vgoray.hu

“Merítsen ihletet a munkában”, – a VGoray technológia hatása a munkahelyi stresszre hosszú távú felhasználással

A kísérleteket a HAMK Finn Egyetemen végzik, az Egyetemi Innovációs Központ vállalatai bevonásával. A projek neve „Merítsen ihletet a munkában”. A VGoray megoldások hatékonyságát kontrollcsoportok felhasználásával értékelik. A kísérletekben résztvevők közbenső interjúi alapján a következő következtetéseket lehet levonni a VGoray megoldások felhasználási formátumáról: a résztvevők 100% -a szeretné rendszeresen használni a VGoray-t relaxációra, valamint koncentrációra:
• 75% – hetente egyszer
• 12,5% – naponta
• 12,5% – havonta egyszer
Optimális napszak:
• 43,75% – ebédszünet
• 43,75% – a munkanap végén
• 12,50% – a nap folyamán
A szeansz optimális időtartama 20 perc.

Vgoray csapat tagjai Marina Weck HAMK egyetem professzor aszonyal.

Ezek az eredmények lehetővé teszik az üzemmód megtervezését a vállalat méretétől függően, valamint az optimális díjterv meghatározását.

Megjegyzés. Használt módszer: Munkahelyi stressz csökkentése – Koppenhágai Pszichoszociális Kérdőív (Nemzeti Munkakörnyezetvédelmi Központ (NRCWE, korábban AMI), Koppenhága, Dánia), Érzékelt Helyreállitó Skála, a kérdőív módosítása R. Kaplan és Kaplan, 1989, Korpela, 1997, kontrollcsoportok felhasználásával.

Hivatalos statisztikák: A Nemzetközi Társadalombiztosítási Szövetség szerint a munkahelyi biztonságba és egészségvédelembe befektetett 1 euró 2,20 eurót eredményez.

Biztonság. A VGoray teljesen biztonságos. A VGoray arzenálon belül az optikai fénytörések, sugártörések és a zenei hangok harmonikus kombinációját használjuk a VGoray módszer alapján.
Biztonság és megfelelés: nem tartalmaz UV-sugarakat és hasonló spektrumú sugarakat. Megfelelés a CE és az EAC szabványoknak: igen. A világítási követelményeknek való megfelelés: IEC / EN 60598. IEC 62471: teljes szembiztonság. Produced in Hungary. © VGoray 2013-2024

Alkalmazási területek. VGoray Sportok. A nyerő szellem.

A profi sportoló jelentős nyomás alatt van. Csapatának tagjai, edzők, klubja, valamint a szurkolók az oldaláról nemcsak kiváló fizikai formát, hanem kifogástalan mentális állapotot várnak el, amire azért van szükség, hogy győzelmeket elérjen az ellenfél fellet. Mivel nagyobb nyomás alá kerül, a VGoray-megközelítés válhat a legmegfelelőbbé. Hogy minden sportoló jó pszichológiai állapotba kerüljön, valamint a magas szintű edzés- és mérkőzési képesség fenntartása érdekében. Ezzel a nem könnyü és ugyanakkor merész céllal a VGoray megtanitja, hogyan lehet az eredeti VGoray Sports módszereket a lehető legjobb módon alkalmazni. A “Lélek Nyerni”, a sportolók jólétének minden előnyeivel együtt.

Pozitív hangulat generálása. Energia edzéshez, mérkőzéshez, mérkőzés utánra.

Sztori:
A csapat jelenleg készül egy fontos kvalifikációs fordulóra. Rendkívül fontos a pszichológiai állapot, a győzelem szelleme és a kiváló fizikai kondició. Gyűjtse össze az egész csapatot a VGoray teremben, és pottyanjanak be a kényelmes székekbe. Inditsák el a VGoray-szeanszot. Elfelejtettem valamit? Ó igen! Felejtsd el a vereséget!

VGoray Reptér. Alkalmazások.

A légi szállítási ágazat alkalmazottai nagymértékben felelősek több százezer ember életéért. És figyelembe véve azt a tényt, hogy a repülőtér személyzete egyre nagyobb nyomás alatt van.

A bennünked körülvevő világ hangokból és színekből született, így az emberek is, mint eme világ elválaszthatatlan részei. Fridman Dániel, VGoray csapat művészeti vezetője

A 2017 év világítás tervezője nemzetközi díj. LIT Design Díj™ – A LIT Design Awards™ -ot a tehetséges nemzetközi világítástervezők erőfeszítéseinek elismerésére hozták létre. A benyújtott terveket a szakmai zsűri saját érdeme alapján értékelte. A VGoray ünnepli a győzelmet az év világitási terméktervezés kategóriájában.

Világítási formatervezési projektek (tervezés, egészségügy, környezetvédelem): Häme Alkalmazott Tudományok Egyeteme (HAMK, Finnország), ITMO Nemzeti Kutató Egyetem (Oroszország), Uzhgorodi Nemzeti Állami Egyetem, Taras Sevcsenko Kijev Nemzeti Egyeteme (Ukrajna), Debreceni Egyetem (Magyarország) ).
Az Év Világítástervező 2017 díja az Egészségügyi Világítás kategóriában.
Színpadi fény, lézer, hang-dizájn projektek: Nemzetközi Holografikus Kiállítás 2015, Rijeka, Bécs, Szentpétervár, Kijev, Budapest Planetáriumok 2002-2015

A relaxációra és a munkahelyi koncentrálásra irányuló VGoray szeanszok földrajza: Magyarország (Budapest, Debrecen, Nyiregyháza), Ukrajna (Kijev, Lviv, Otrokiv, Uzhgorod), Ausztria (Bécs, Linz), Horvátország, Oroszország (Szentpétervár, Moszkva, Kazan), Németország, Lengyelország, Spanyolország, USA, Finnország. Résztvevők száma 2013-2019 30 ezer fő.