Tudomány. Kutatások

2013 óta a VGoray együttműködik a Szentpétervári Optikai Egyetem, a Szentpétervári Pavlov Első Orvostudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar, a Häme Alkalmazott Tudományok Egyetem kutatóival. Az együttműködés célja: a lézer-hang szeanszok legmegfelelőbb módszerek kutatása relaxációs és koncentrációs szobák, helyiségek felhasználásahoz.

Egy relaxációs szoba prototípusának tesztelése

2015-ben elvégeztűk az első kísérletet a szentpétervári Első Pavlov Állami Orvostudományi Egyetem általános és klinikai pszichológiai tanszékével közösen. A kísérlet az emberi állapot megváltoztatására összpontosított, egy öt perces bemutatás után egy relaxációs szoba prototípusában (gömb alakú képernyő). A kísérletek eredményei azt mutatják, hogy a szorongás 10%, p = 0,88 (Sitkina E. és mtsai, 2016), növekszik a sebesség és javul a pontosság 15% -os tesztfeladat végrehajtásával, p = 0,80 (Matveev N. et al. , 2016). 31 (a szorongás szintjének értékelése Luscher színteszttel és Zung skála alapján) és 30 résztvevő (a sebesség és pontosság értékelése Landolt gyűrűvel) vett részt a kísérletben.

Az Optikai Egyetem kutatói továbbra is ezen a területen dolgoznak, és megvizsgálják a lézer művészeti interferenciák önarányosságának és az esztétikai észlelés közötti összefüggést (Matveev és Sherstobitova, 2018), valamint az optikai eszközök szimulációját (Romanova G. et al., 2017). Tehát ma megkaptuk a módszerek hatékonyságának kísérleti megerősítését. Folytatjuk kutatásainkat a technológia továbbfejlesztése és elmélyítése érdekében.

VGoray-Jólét kutatások új szakasza a HAMK Egyetemen, Hämeenlinna, Finnország.

Relaxáció felsőfokon vagy mi köze a 360 fokos lencsének és a hologramnak az orosz Szkrjabin Prométheus című zenekölteményéhez?

A Lux Aeterna Színház  és a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara „Relaxáció felsőfokon” című előadás bemutatója. A művészet bizonyított pozitív hatása érzékeinkre, közérzetünkre – kétségtelen tény. A gyógyászati lehetőségek a helyes szín-hang-kombinációk kiválasztásával meggyőző eredményeket produkálnak. A fény és a színek, valamint a zene egyidejű összhatása az emberi szervezetre az orvostudomány és a művészetterápia nagyszerű fegyvertára, amivel  a pszihoszomatikus betegségek zömét nem csak kezelni, de megelőzni is tudjuk. Egy szakszerűen megalkotott fényzenei lézer színházi előadás észrevétlenül gyógyítja a jelenlévő testet és lelket,megteremti az ember belső és külvilággal való harmóniáját. A „ Relaxáció felsőfokon”  című  előadás  a hangok és színek gazdag világának legfinomabb észlelése, amelyben a nézők fény-hang hullámokban – egyfajta szín-hang-hatásnak alávetve az orvostudomány és a művészetterápia, valamint az akusztika, fénytechnika, a lézer- és holografikus színpadtechnika vívmányai által a maximális relaxációs eredményt tapasztalják. Megnyitó: 2014.június. A rendezvényt megnyitja: Dr. Fábián Gergely dékán, Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar. A rendezvény fővédnöke: Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. Az előadások helyszíne : Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar, 4400 Nyíregyháza, Sóstói u. 2-4. Püspöki Palota, I. em.

A hangulat növekedése és a közérzet javulása

Terápiás lézer-hang szeanszok közvetlenül a Szent Katalin Idősek Otthonában, Nyiregyhaza, Kelet-Magyarország, 2014. szeptember. Közönségkutatás: 70 férfi és nő 50-70 év közötiek. Interjú minden egyes résztvevővel: Dr. Horvath Endre, pszichiáter, főorvos, mérések (pulzusszám és vérnyomás), az otthon ápolói és orvosai és által készített interjú a 25 perces szeansz előtt és után.
A kutatás összefoglalása: a jelenlévőkben egyértelműen megfigyelhető a hangulat növekedése és a közérzet javulása.

A relaxáció exponenciája

Terápiás lézer-hang szeansz közvetlenül a Nagykállói Sánta Kálmán Pszichiátriai Kórházban és a Debreceni Egyetemi Oktatási Kórházban 32 orvos és ápoló számára, Dr. Erdelyi Agnes főorvos vezetésével. Az esemény összefoglalása: a jelenlévőkben egyértelműen megfigyelhető a hangulat növekedése és a relaxáció exponenciája. Tanulmányok: a Lux Aeterna VGoray szeanszok felhasználásának lehetősége a súlyosan beteg betegekkel nagyon nehéz körülmények között dolgozó kórházi személyzet kikapcsolódására, Nagykálló, Kelet-Magyarország, 2014. szeptember.

A belső és külső harmóniájá

Lézer-hang-terápiás előadások a Nyiregyhazi Korona Termében. A bemutatón részt vevő 11 családorvos és 2 gyógyszerész következtetése: nemcsak a pszichoszomatikus rendellenességek többségét tudjuk kezelni, hanem megelőzhetjük is. A Lux Aeterna-VGoray szakszerűen létrehozott szeanszái észrevehetetlenül gyógyítják a testet és lelket, megteremtik az ember belső és külső világának harmóniáját.

Nyers érzékszervi hatás

Dr. Horváth Endre, több kórház vezető pszichiátere 40 éven át: neve ellenére, a Lux Aeterna és a VGoray nem drámai eseményeket fogalmaz meg, hanem nyers érzékszervi hatásokat, az érzelmi és hangulati állapotok egyedi csoportját, valamint annak dinamikus változásait.

Fel kell írni a VGoray-terapiát receptre

Györgyi B. Király, a Magyar Kor-Kontroll Társaság elnöke összefoglalta: a lézer-hang terápiás szeanszok körasztal megbeszéléseken a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán megtartották. Dr. Kaszinec István, háziorvosok egyike szerint a lakosság több mint egyharmada pszichológiai problémákban szenved. És nagyon hasznos lenne ilyen terápia. Ez lehetővé tenné számunkra, hogy felejtsék el a napi stresszt. Ezenkívül az orvosoknak és ápolóknak is ajánlott, akik napi kiégési szindrómában szenvednek. A legtöbb hozzászóló kijelentette, hogy receptet kell előírni egy ilyenfajta szeánszokra. Kiválóan alkalmas betegeknek és egészségesnek is. Mindannyian elfelejtik mentális problémáikat, és nyugodtan visszatérnek haza.

VGoray-ártalmatlan kezelés

Dr. Vladi Spenik, terapeuta és hangtervező; háziorvos Törökbálinton, billentyűs, zeneszerző: a társadalomnak, az orvostudománynak, az egészségügynek a lehető leghamarabb ártalmatlan, e fajta kezelésre, kell áttérnie. E mellett, számos betegség rehabilitációjára is kiváloan alkalmas. Ezek a fény-zenei terápiás szeánszok jelzik ennek a megfelelő módját.

Vgoray-terápiás fény-zene

Debreceni Egyetem, terápiás fény-zenei színház előadása.Dr. Borbenyi Erika, onkológus, főorvos, Nemzeti Onkológiai Intézet, Budapest: a VGoray-terápiás megközelítése rendkívül eredetinek tűnik, a súlyos betegek rehabilitációjában játszott potenciális szerepét nehéz túlbecsülni. Én magam úgy érzem mint egy hipnótiku szeansz után.