Mi a VGoray? Hogyan látjuk mi és hogyan – mások?

Az élet célja – megszabadulni a nehézségi erőtől (Kazimir Malevics, nonfiguratív festő, a tárgy nélküli világ teoretikusa, XX század eleje)

Mi a VGoray? Igyekszünk egyszerűen fogalmazni… Ugyanaz, mint a jólét művészete… A legáltalánosabb értelemben a VGoray valami, ami javítja a hangulatodat, valamint további energiát ad.

A VGoray-val jobb állapotot érhetsz el. És megőrizheted egészségéd. Persze, folytathatjuk egy közelebbi vizsgálattal. Ekkor, látjuk a VGoray-t, mint egy tökéletesen behangolt fókuszt a kiváló állapotunkra a munkanap során. És ez, kulcsfontosságú lehet a jobb eredmények elérése érdekében a munkahelyünkön. Vagy, szigorúan tudományos orvosi terminológiát használva, a VGoray a stresszel, a koncentráció romlásával, az általános munkahelyi fáradtsággal foglalkozik. Ez az eredeti módszer a színek, a hangok és a lézerfény-interferencia hatásának megfelelő kombinációján alapul.

Jólét a VGorey-el

Vessünk egy pillantást egy leggyakoribb munkahelyre. Akkár szabadszemmel feltárjük a fő problémákat. Ime, soroljuk fel őket: koncentrálási nehézség, hibák elkövetése, általánosan gyenge üzleti teljesítmény. Hogyan könnyíthetjük meg a jólétünket a VGoray-el? A VGoray egy közönséges szoba, amely bármely irodai központban elérhető, és egyszerűen és gyorsan átalakítható helyreállító környezeti térré általunk kifejlesztett lézer-interferencia-projektor és lézer-hang szeanszok segítségével. Itt mindenki könnyen, erőfeszítés nélkül belemerülhet szüntelen fény-interferencia-hullámokba, és megkaphatja oly szükséges adagját a pozitív energiábol az egész napra. Egy VGoray-szeansz pozitív hangulatot és szükséges szintű koncentrációt generál. Miközben erőteljes, együttal ártalmatlan és gyógyszermentes.

Éles fókusz. Hangulatjavítás, koncentrációs képesség javítása, több energiá

A tanulmányok egyértelműen rögzítik: hangulatjavítást, koncentrációs képesség javítását és plusz energiát. Tehát, még egyszer, hogyan lehet a jólétet könnyűvé tenni? A válasz ugyanolyan rövid, mint a lehetetlenségik elemi. Indulj a VGoray felé menj VGoray-t.

Szakorvosok VGoray-ről

Hangulatunk szüntelen emelkedése

A széleskörű látáskörrel és kimeríthetetlen lelkesedéssel bíró, hasonló gondolkodású (egyívású) fizikusok, mérnökök és humán tudományok csodálatos csapata, és mindegyikük abba fáradozik, valójában kutat, hogy hangulatunkat felemeljék gyermekkorunktól kezdve  mindenki számára jól ismert, teljesen banálisnak tűnő dolgokkal – színek kavalkádjával, optikai refrakciókkal, a szűz természet zenélő zajaival és akár kifinomult aromákkal. Teljesen garantált – a félelmeink egyre inkább eltávolodnak. Tökéletesen kombinálható, kiegészithető a gyógyszeres kezeléssel. A VGoray rendszeres “fogyasztása” szerencsére ebben az esetben nem káros az egészségre. Prof. Juri Andráskó, MD, PhD, Dr.Sc. Az Európai, Ázsiai, Amerikai Dermatológiai Akadémiák tagja, valamint elnőkségi tagja. 2015. szeptember. Helyszín: Az Ungvári Nemzeti Egyetem Űrkutatási Laboratóriuma mobil planetáriuma ahol egy VGoray esti relaxációs szoba került kialakitásra.

Egészségtudományi és szociális képzés

Történik itt valami kifejezetten érdekes, lépünk tovább, – Fábián Gergely a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának dékánja. 2014-Június

A jövő

Ez itt kérem, a jövő színháza, – Horváth Zoltán főorvos pszichiáter.

Elfelejteni a napi stresszt

Ahol a lakosság egyharmada pszichés problémákkal küszködik, ott nagyon fontos egy ilyesfajta terápia. Segítségével a néző elfelejtheti a napi stresszt, az egészségügyi személyzet a kiégést, tehát orvosoknak és nővéreknek is javasolnám, – dr. Kaszinecz István, háziorvos.

Az egészségtudatos életért

Nyugodtan fogalmazhatunk úgy, hogy csoportos meditációban vesznek részt. Amikor beülünk az egykori püspöki palota termének székeibe, beszélgettünk, nevetgélünk, aztán hirtelen sötétség borul ránk. Majd jöttek a fura fények és formák, hol a felkelő nap izzón, vörösen, aztán a sejtelmesen kék medúzák, a kék pókhálóval, a nyugtató zöld alagút és közben zene- zene- zene. A végén felgyullad a villany és nem tudunk megszólalni. Ahogy onkológus barátnőm fogalmazz, sokkol a fény. Mint, amikor a hipnózisból durván felébresztünk valakit, hogy indulás haza. Azt sem tudja szegény, hol van és ki ő. A közönség hallgatott, némán ül a helyén, és vár valamire. Talán mert mindenki megtalálja a saját belső békéjét, ahogyan a csend is jelzi, – B. Király Györgyi, Pszichiátriai Magazin, Kor Kontroll Társaság

Nagy rehabilitációs potenciál

A VGoray terápiás megközelítése rendkívül eredetinek tűnik, és a súlyos betegek rehabilitációjában potenciális szerepét nehéz megbecsülni. Úgy érzem magam, mint egy hipnotikus előadás után, – dr. Borbényi Erika, onkológus főorvos, Semmelweis Egyetem.

Az igazi gyógyitás

Az gyógyelőadás után egy igen egyszerű kérdést tettem fel magamnak: ki az aki gyógyít? A válasz egyaránt nehéz és könnyű volt: mi, diplomás orvosok csak életeket mentünk, de a gyógyulás itt történik, – Prof. Volodymyr Kolyadenko, MD, akadémikus, az Európai Dermatológiai Akadémia (EADV) tagja.

Kikapcsolódás

Egyértelmű a hangulat javulása és jelen van a kikapcsolódás exponenciája is, – dr. Erdelyi Agnes, MD, főorvos, pszihiáter, Debreceni Egyetem

Valós terápia

Amit ma itt láttam, nagyon pozitív benyomást keltett rám és a feleségemre. A lézer-karakterek és a zenei hangok egyesülése szó szerint rákényszerítettek arra, hogy gondolkodjak az előadás valós terápiás komponenseiről, – Prof. Iván Szmolánka, főorvos, Ukrán Nemzeti Rák Intézet.

Közelebb és mélyebben eljutva a csapat relaxációs módszeréhez, teljes mértékben érzem annak hasznosságát nemcsak maga a betegek, hanem a mentős személyzet, valamint ápolók számára is, akik nagyon nehéz körülmények között, állandó túlterheléssel járnak kórházakban minden nap. Ezenkívül az egyetemen dolgozva megfigyelem a hallgatóimat az vizsgaidöszak előtt és alatt. Ezeknek a technikáknak ök is a hasznát vehetik, – Adrienn Siket, föiskolai docenc, Debreceni Egyetem

A fény az orvosi megközelítésben

A fény vizsgálata annak számos és sokrétű szempontjából mindig érdekes; az adott szempontból a tevékenység, valamint a csapat know-how-ja a szcenografikus és orvosi megközelítésben sem kivétel, – Natália Bysztrjántceva, PhD, a Szentpétervár ITMO Nemzeti Kutató Egyetem Világítástervezői Tanszékének vezetője.

Fizika Orvostudomány Művészet

E csapaton belül igen erős szövetség van jelen számos tudományban, mindenekelőtt a fizika, az orvostudomány és a művészet területén, – Prof. Viktor Prokopenko, DSc, a szentpétervári ITMO Nemzeti és Kutatási Egyetem Szilárdtest Optoelektronikai Tanszékének vezetője.

Tudomány Konferenciák Beszámolók

Beszámolók tudományos konferenciákon:N. Matvejev, Shcheglov S., Romanova G., Koneva Т. A lézeres eszköz modellezése a stresszterápiához, SPIE Optika + Optoelektronika (EOO17), Prága, Cseh Köztársaság 2017. április 24–27.

N. Matvejev, Shcheglov S., Romanova G., Koneva Т. Nagy önhasonlóságú absztrakt képek szintézisének módszere, SPIE Proceedings, SPIE Digital Optical Technologies (EDO17), München, Németország, 2017. június 26–29.

Matveev N., Sapunova N., Prokopenko V. A fény és a hang komplex hatása az emberi funkcionális aktivitásra. Lézer információs technológiák az orvostudomány, a biológia, a környezetvédelem és a közlekedés területén. 2016, Admiral F.F. Ušakov Állami Tengerészeti Egyetem, Novorossiysk, Krasnodar régió, Oroszország; 2016. szeptember

Matveev N., Sitkina E., Salogubova I., Pashkevich M. Művészi fény-hang előadás és mentális egészség. 3-ik Nemzetközi multidiszciplináris tudományos konferencia a társadalomtudományról és a művészetről, SGEM 2016, Albena, Bulgária; 2016. augusztus

Matveev N. Lux Aeterna Színházi előadások használata az audiovizuális relaxáció új módszerének felhasználásaként. Nemzetközi tudományos-gyakorlati konferencia “Világítási formatervezés – 2015, Sankt-Petersburg, Oroszország; 2015. október

Matveev N. Mobil lézerszínház – egy hely a relaxációra. Az első együttes utazási konferencia Szentpétervár, Karélia és Ida-Virumaa megye déli régiójában Észtországban, a Tartu Egyetem Narva Főiskolája, Narva, Észtország; 2013. november

Matveev N. Lézer Színház a mentális egészségért. Kultúra: állam, vállalkozás és társadalom, Sankt-Petersburg, Oroszország; 2013 október

Tudományos viták


Demonstrációk, kerekasztal, tanácsadás

2016-december – Törökbálint, Művelődési Ház nagyterme, szeminárium foglalkozási orvosok; 2016-július – Szentpétervár, Fotonika Nemzetközi Kongresszus; 2015-április – Los Angeles, UCLA szociális projekt szeminárium; 2014-november – Nyiregyhaza, Cinema Pláza; 2014-június – Nyiregyhaza, Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar.

Tudományos publikációk

Matveev N., Pashkevich M. A drámai alapok hatása a fény-karakter forgatókönyvben az előadás audiovizuális stimulációjának hatékonyságára. Light & Engineering – 2017.
Matveev N., Prokopenko V., Sapunova N., Fridman D. A fény-zenei előadásoknak a pszichofiziológiai állapotokra gyakorolt ​​hatásainak kutatása. Light & Engineering – 2016, Vol. 24. szám, 2. szám, 22–24.
Matveev N., Shcheglov S., Romanova G., Koneva Т. Lézeres eszköz modellezése a stresszterápiához. SPIE Proceedings, SPIE Optika + Optoelektronika (EOO17), Prága, Cseh Köztársaság 2017. április 24–27.
Matveev N., Shcheglov S., Romanova G., Koneva Т. Nagyon hasonlító absztrakt képek szintézisének módszere. SPIE Proceedings, SPIE Digital Optical Technologies (EDO17), München, Németország, 2017. június 26–29.
Matveev N., Sherstobitova A. Az absztrakt lézerképek ön-hasonlósága, Journal of vision – 2017.
Matveev N., Sitkina E., Salogubova I., Pashkevich M., Művészi fény-hang és mentális egészség. Társadalmi tudományok és művészetek harmadik nemzetközi multidiszciplináris tudományos konferenciája, SGEM 2016 – 2016, Vol. 2. szám, 1. szám, 149-154.