Határok nélkül. Jólét

Szín és Hang kombináció. Kiegyensúlyozottság elérése

Jólét határok nélkül. Színek és Hangok. Nem kizárt, hogy léteznek különböző módozatok az emberi kiegyensúlyozottság érzésének elérésére. De egytől-egyik mindegyikben meg kell tanulnunk elérni a harmóniát azáltal, hogy létrehozzuk  magunk körül és magunkban  a fő alapelemek  –  az Aromák, Színek és Hangok, melyekből összetevődik egész természetes és urbanizált környezetünk – helyes kombinációját és arányát. Ez a képesség segíthet elérni a mindannyiunk számára legfontosabb érzést, a boldogságot. Valamilyen szinten mindannyian eme összetevők folyamatosan váltakozó kombinációjából vagyunk szőve. A Hangok és a Színek a legerőteljesebb és leghatásosabb eszközei a bármilyen élő szervezetre történő hatásgyakorlásnak. Tehát, bennük megtalálhatunk mindent, ami számunkra szükséges. Csak az kell, hogy együtt mindezek az összetevők helyesen szóljanak, sugározzanak, áradjanak.

Sokszínű terápia, határok nélkül. A gyógyszermentes gyógyítás

Sokszínű terápia. Nincs szükség arra, hogy ma bárkinek is bizonygassuk a esztetoterápia, művészetterápia, színterápia, a fényterápia, vagy hangterápia (zenei terápia) alkalmazásának eredményességét. A Keleten több ezer év alatt összegyűlt tapasztalat, melyet ma a nyugati tudomány teljes egészében igazol, valamint a minden évben növekvő érdeklődés a gyógyszermentes gyógyítási eljárások iránt bizonyítják a különféle, főleg a stresszes betegségek kórmegelőzésének létjogosultságát.

A szüntelen és egyre elhatalmasodó, pestisszerű urbanizáció közepette a dolgok ilyen megközelítése lehet a legmegfelelőbb, méghozzá a legártalmatlanabb azon a nem könnyű úton, melyen kénytelen haladni minden földlakó mindennapi harcában a jó közérzetért, a megfelelő munkabírásért és a teljes értékű pihenésért. Alá kell húznunk: ez a megközelítés vitathatatlan előnyökkel rendelkezik a rehabilitáció terén is.

Művészet, intuició, orvosi tudás. A jólét útján

A művészet pozitív hatása érzékeinkre, közérzetünkre – kétségtelen tény. Ez akaratlanul is az orvosi tudás és a művész különleges intuiciójának szintézisét sugallja. A gyógyászati lehetőségek, melyek a helyes szín-hang-illat-kombinációk kiválasztásában rejlenek, már komoly tapasztalatot, részben gyakorlatot tudhatnak maguk mellet, igaz, néha eléggé primitív szinten, de mindamellett igen meggyőző eredményeket produkálnak.